Marcel den Dulk 
Muziek brengt mensen samen... in elke organisatie zit muziek !

Even voorstellen...

Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen plezierig samenwerken, dàt is mijn missie.

In mijn werk als dirigent ging ik steeds duidelijker de rode draad zien: werk je met groepen mensen, dan gaat het erom dat je die mensen stimuleert en helpt om goed met elkaar overweg te kunnen en samen tot een prestatie te komen waar iedereen trots op is.
En dat bracht mij bij mijn opleiding tot organisatiepsycholoog. Wat ik tientallen jaren als dirigent intuitief deed, werd vanuit de organisatiepsychologie opeens glashelder en rechtstreeks toepasbaar in het begeleiding van organisaties. 

De manier waarop mensen in een gezonde organisatie op elkaar betrokken zijn en gaandeweg groeien tot een team is goed te vergelijken met een orkest of koor. Zo'n muzikaal ensemble heeft leiding nodig, en de manier waarop je leiding geeft maakt hoe ieder individu zich betrokken weet op het grote geheel.

Prachtig is dat: een leven lang leren. Na mijn Pedagogische Akademie volgden de conservatorium-opleidingen tot pianist, organist, muziekdocent en dirigent. Mijn gedrevenheid om mensen op een plezierige manier samen te brengen en te laten ervaren hoe gelukkig je kunt worden van 'samen' kreeg er zo een nieuwe naam bij: organisatiepsychologie.


Welkom bij: marceldendulk@sibeliusnederland.nl